Oppilaille ja vanhemmille

Majava-harjoittelujärjestelmä

Kilpailuun voi tutustua ympäri vuoden vapaasti käytettävissä olevassa harjoittelujärjestelmässä (http://www.majava-kilpailu.fi), jossa on Majava-kilpailun aiempien vuosien tehtäviä. Tehtäviin voi vastata ohjatusti opettajan tai vanhempien ohjauksessa tai itsenäisesti koulussa tai kotona.

Harjoittelujärjestelmän käyttö

Voit valita haluamasi ikäryhmän (Mini luokille 2-3, Benjamin luokille 4-5, Cadet luokille 6-7, Junior luokille 8-9 sekä Senior lukiolaisille ja ammattikoululaisille) sekä haluamasi vuoden kysymykset. Voit myös valita satunnaisesti viisitoista kysymystä eri vuosilta.

Jokaisessa kysymyksessä on neljä vastausvaihtoehtoa, joista yksi on oikea. Vastauksesi tallentuu järjestelmään, kun painat valintasi jälkeen ‘vastaa’ nappia. Mikäli et halua vastata kysymykseen, voit valita ‘seuraava’ napista seuraavan kysymyksen ja palata takaisin myöhemmin. Vastauksia voi myös vaihtaa myöhemmin siirtymällä kysymykseen painamalla kysymyksen numeroa. Aikarajaa ei ole, joten voit rauhassa vastata kaikkiin 15 kysymykseen. Harjoittelun voi lopettaa milloin vain valitsemalla ‘lopeta ja näytä palaute’. Tämän jälkeen järjestelmä kertoo oikeat ja väärät vastaukset.

Osallistuminen Majava-kilpailuun

Kilpailuun osallistutaan opettajan johdolla kouluaikana. Osallistumisesta kilpailuun päättää koulun opettaja. Lisää tietoa kilpailuun osallistumisesta löytyy kohdasta “Opettajille“.